Personvernerklæringen gir informasjon om hvilke personopplysninger som behandles i foresattportalen, og hvordan disse brukes. 

Denne personvernerklæringen gjelder for Enable AS, org nr: 989 857347. som er å betrakte som behandlingsansvarlig. 

Formålet med bruken av dine persondata i Zokrates 

For å kunne tilby deg som foresatt tilgang til dine barns ukeplaner, innleveringer, meldinger og annen informasjon benytter Enable disse dataene.
Data om deg som foresatt og dine registrerte barn blir levert til Enable fra Kommunens IT systemer. Enable registrerer og forvalter ikke disse dataene selv.  

Følgende informasjon om deg som foresatt behandles av Enable for å levere tjenesten: 

Foresatteinformasjon:

  • Personnummer
  • Navn
  • Adresse
  • Telefon
  • Epost 

Elevinformasjon: 

  • Loginname
  • Navn
  • Skolenavn

Foresatteinformasjon er koblet til elev, slik at løsningen vet hvilke elever som tilhører hvilke foresatte.
Dette brukes for å tilby foresatte muligheten til å logge inn via id-porten og få se ukeplan, timeplan, meldinger og innleveringer for sine barn.

Kategorier personopplysninger 

Databehandler vil på vegne av Behandlingsansvarlig ha tilgang til og behandle personopplysninger knyttet til Behandlingssansvarliges oppgaver, herunder: 

  1. Navn på foresatte og elver og kobling mellom disse 
  2. Adresse 
  3. Postnummer og Poststed 
  4. Fødselsnummer 
  5. Telefonnummer 
  6. Epostadresse 
  7. Påloggingsnavn for elever 
  8. Skoletilknytning for elever 

Slik samles opplysningene inn 

Enable får en kopi av utvalgte data fra den respektive kommunens skoleadministrative systemet ved en nattlig oppdatering
Data som slettes hos 
kommunen, slettes også hos Enable.

En egen databehandleravtale mellom Enable AS og den respektive kommunen ligger til grunn for behandlingen av disse dataene.  

Dette bruker vi ikke informasjonen til 

Informasjon du oppgir til oss blir kun lagret midlertidig, og ikke lengre enn nødvendig i våre systemer.
Informasjonen vil ikke selges videre, og vil kun benyttes til å gi deg som bruker mer relevant informasjon og bedre tjenester.
 

Vi sikrer dine data 

Beste praksis for beskyttelse av dine data ligger til grunn, og all informasjon lagres og overføres kryptert fra ende til ende.  

Samtlige personopplysninger lagres innenfor EU/EØS-området, og iht. norsk personvernlovgivning. 

  • Databehandleravtale mellom Enable AS og Microsoft beskytter Enable 
  • Databehandleravtale mellom EU og Microsoft sikrer lagring av data innen EU 
  • Databehandleravtale mellom Enable og din kommune regulerer ansvaret for Enables bruk av dine persondata.  

Innlogging via ID-porten 

For å bruke Foresattportalen, må du benytte en elektronisk ID og logge deg inn via ID-porten.
ID-porten er en felles innloggingsløsning til offentlige tjenester på internett.
 

I ID-porten kan du velge mellom fem alternativer for elektronisk ID: MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass eller Commfides. En elektronisk ID er viktig for å bekrefte at du er den du utgir deg for å være. 

DIFI v/ID-Porten leverer kun godkjent autentisering og personnummer til Enable AS.

ID-porten blir driftet av Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi). 

Informasjonskapsler/Cookie 

Enable benytter seg ikke av informasjonskapsler (cookies) på foresattportalen. 

Dine rettigheter 

Innsyn i egne opplysninger 

Etter personopplysningsloven har du krav på innsyn i Enables behandling av dine personopplysninger som vi benytter.
Du kan be om kopi av alle opplysninger vi behandler om deg. 

Korrigering av personopplysninger 

Informasjonen som finnes i Foresattportalen er en kopi av data fra det skoleadministrative systemet, det er derfor ikke mulig å rette eller endre opplysninger direkte i Foresattportalen.
Hvis du ønsker å rette eller endre dine opplysninger må du ta kontakt med din
e barns tilhørende kommune. 

Sletting av personopplysninger 

Hvis du ikke ønsker at dine opplysninger skal lagres i Foresattportalen må de slettes fra det skoleadministrative systemet, da vil de også bli slettet fra vår portal.
Ta derfor kontakt med dine barns tilhørende kommune for sletting av pers
onopplysninger. 

Behandlingsansvarlig 

Enable AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. 

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når vi samler inn opplysninger fra foresattportalen (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd). 

Kontaktinformasjon 

Ta kontakt med oss ved å fylle ut følgende skjema om du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger. 

Du kan også ta kontakt pr. telefon: +47 993 03 700
Postadresse: Enable v/daglig leder, Klæbuveien 194, 7037 Trondheim